HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Két kakukktojás

2009.05.09. 20:08 _romanista

Bajnokok Ligája elődöntő, az egyik solymári kocsmában nézzük óriás kivetítőn, bizsergető spicc, közös meccsnézések kellemes alapzaja; velünk egy sorban pár solymári őslakos, közöttük ül G., a hely tulajdonosa és G. testvére. G.-vel korábban már többször beszélgettem: mezőkövesdi - matyó -, de már gyerekkora óta Solymáron lakik: "engem már befogadtak" - mondja egyszer.

Egy pillanat csupán a meccs közben: az őslakosok mind előrehajolva nézik a meccset, G. hátrafordul a mögötte ülő testvéréhez, szót váltanak. Most látom igazán, hogy mennyire más ez a két arc, mint az őslakosok arca, más alapanyagokból lettek összegyúrva: más az arcszín, mások a gesztusok és a vonások. Olyanok, mint két kakukktojás a sormintában.

Szólj hozzá!

Címkék: foci kocsma sváb jelen solymár matyó

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr601111934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása