HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Góóól!

2010.11.14. 20:06 _romanista

Az előző bejegyzés A.-ja vízilabdázik, most hétvégén volt az első meccse. Ül az ember a medence mellett egy padon, nézi a gyerekeket, és könnybe lábad a szeme egy szép passztól, egy jó lövéstől vagy csak az igyekezet látványától.

És persze ilyenkor kicsit visszatér a múltba, és egy kicsit el is siratja azt.

1986-87 körül történt: Kiss János - Arany focimeccs - a budai iskolák Fradi - Újpestje. A meccs előre meg volt szervezve, biztosan miénk volt a pálya arra az egy órára, természetesen bíró is volt, így nem csoda, hogy valóságos tömeggel érkeztünk a Kiss János Altábornagy utcába: a játékosok, a csak nézők - fiúk és lányok vegyesen -, talán egy tornatanár is.

Akkor ott gigászok magas színvonalú csatájának éltük meg, most visszanézve éppen olyan grundfoci lenne, mint a mai vízilabda meccsek. Gól nélkül fordultunk, aztán a második félidőben egy bedobás után a kapu előtti tömegben - öldöklő küzdelem a meccs minden perce! - a fej és a labda ideális ponton és szögben találkozik. A találkozás első pillanatában tudja, érzi az ember, hogy ez bizony gól lesz: oda se néz, már fut is ki a távolugró homokba, nyakában az összes csapat-, és iskolatárs.

És micsoda érzés győztes gól után haza villamosozni: mintha az 59-es csak értünk jönne, azon sem lépődnénk meg, ha az idősek átadnák a helyüket, hiszen igazi hősök vagyunk, az csak természetes, hogy másnap elmaradt fizika órán a felelés...

Szólj hozzá!

Címkék: foci múlt jelen

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr242448719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása