HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

B., az üzletember

2010.02.04. 10:24 _romanista

B. foglalkozását elég nehéz lenne meghatározni, szerintem ő sem tudná egyetlen szóban megtenni ezt, ezért használjunk nagyon tág kategóriákat és mondjuk azt, hogy B. üzletember vagy lobbista, ezek ellen egészen biztos, hogy B. sem tiltakozna.

B. minden beszélgetés alkalmával bombabiztos üzleteket ajánl: minden elő van készítve, minden le van zsírozva, csupán egyetlen apró találkozó hiányzik még, némi adminisztráció, és utána eljön a Kánaán, térdig fogunk gázolni a pénzben.

B. ezen beszélgetések alkalmával előszeretettel hivatkozik kiterjedt politikai és üzleti kapcsolataira. Nem is ismerősökről, munkatársakról vagy üzletfelekről van itt szó, hanem egyenesen barátokról: mindenki mindig a becenevén van említve - valósággal röpködnek minden alkalommal ezek a bizonyos becenevek. Rosszabb esetben - amikor a barátság nem olyan szoros - a szóban forgó személy Jani, Gyuri, Laci, soha nem János, György vagy László. Ennek ellenére vagy talán éppen ezért van egy olyan érzésem, hogy B. állítólagos barátai előtt úgy viselkedik, mint Lefty Ruggiero, amikor megérkezik a Főnök: ő sem tudja, hogy zavarában melyik lábára álljon, ő sem tudja, hogy hogyan pipiskedjen.

 

Szólj hozzá!

Címkék: jelen

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr611728688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása