HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Nevetés

2010.12.23. 06:47 _romanista

P. nevet. Mindig és mindenen; szívből, az egész testéből, minden porcikájából, talán még a hajhagymái és a foggyökerei is nevetnek. Olykor elkomorul - főleg, ha igazságtalanság éri -; ilyenkor kicsit bánatos lesz az ábrázata, felhúzza a szemöldökét, hangja is kicsit panaszos. Persze azért a nevetés ott bujkál a szemében és a szája szegletében: csak a bánat-álarc mögül tekint ki megszeppenten.

És ahogy egyre jobban komorulna el az arca, és egyre keményebbé válna a bánat-alárc, úgy kapnak erőre a nevetés-molekulák. Előbb még leverten és bánatosan hevertek egy-egy szomorka-hajlatban, most fölpattannak, megrázzák és büszkén kihúzzák magukat: döntő ütközetre indulnak, hogy halálos csapást mérjenek a betolakodó idegenekre. A biggyedt ajkakat nyomban feltámasztják, a felhúzott szemöldököket elernyesztik, az aggodalmas gondolatokat kisöprik, a hang is a régi már; most éppen a bánattal megjelent arcpírrel hadakoznak. A pír térdre rogy a túlerővel szemben: egyedül maradt, társai a bánatban már mind megsemmisültek és leperegtek.

Mi mást is tehetne a pír: átáll, hiszen P. újra nevet: tiszta szívből, az egész testéből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr462533965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása