HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Megelőzés és rásegítés

2011.08.23. 19:10 _romanista

Tegnap este a hetedik kerület egyik utcájában egy orosz csemegeboltban. Az előadó érdekes keveréke a nációknak: eladni azt nagyon tud. A halkonzervek mellé kapok kóstolót a pultból, majd körbe vezet a boltban: mindenről elmondja, hogy mire jó. Az olajbogyó az emésztésre, a hal az erekre és a szívre; ezt többször hangsúlyozza: minden héten legalább egyszer halat kell enni, mert akkor nem jön ötven fölött a szívroham.

(Este a Tik-Takban kinyitjuk az egyik konzervet - a fémdobozból fogpiszkálóval esszük, előtte citromot csepegtettünk rá: mindenki boldog, a hal tényleg nagyon finom)

Tik-Tak után taxival haza: a sofőr cigarettázik, keze kilóg az ablakon. Nem is tudom, hogy miért kérdezem meg: "Mit szív?" "Ezüst Marlborót" - mutatja a dobozt. Általában rövid pirosat szokott, de most nem volt. "Nem fél?" - kérdezem. "Már késő félni, érelzáródás van a lábamban, infarktusom is volt..." - mondja teljesen nyugodtan, minden dicsekvés nélkül.

Azt hiszem, hogy tényleg nem fél, egyszerűen csak nagyon szeret cigarettázni, és meg van hozzá a bátorsága.

Szólj hozzá!

Címkék: orosz cigaretta jelen

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr403174215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása