HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Önbizalom

2009.08.09. 00:11 _romanista

A múlt héten azt a megbízást kaptuk egy állami intézménytől, hogy készítsünk fiataloknak és a szüleiknek szóló, a klasszikus szakmákat - villanyszerelő, szakács, cukrász, ács, burkoló, autószerelő - népszerűsítő reklámkampányt.

Ez a megbízás jutott eszembe most hétvégén, amikor találkoztam egy kiegyensúlyozott és öntudatos iparossal. H. úrhoz kellett mennem szombat délután, valamit el kellett hoznom tőle. H. úr nem a szavak embere: kimérten fogad, talán még foghegyről sem köszön, egy fejbiccentéssel üdvözöl csupán. Rövidnek induló beszélgetésünk aztán egészen hosszúra nyúlik.

H. úr büszkén meséli, hogy igen magas testsúlya ellenére a vérnyomását leszámítva teljesen egészséges: az idegrendszer, ugye. Már semmin nem idegesíti magát: "Mindent megkaptam az élettől, amit fiatal koromban elterveztem: ház, család, gyerekek, unoka." Elmeséli, hogy tanuló korában a mestere azzal indította útjára, hogy nincsen olyan, amit ne lehetne megcsinálni: ez máig önbizalmat ad neki. H. úr nem sokra tartja a kereskedelmet, a produktumban hisz.

A mesterségéről való beszélgetés egészen megnyitja:  a műhelybe invitál, nézzek csak szét. Nem hiszem, hogy erre más téma képes lenne, bár túláradó kedvességről azért nem lehet beszélni.  Elköszönéskor aztán visszaáll a világ rendje: inkább csak magának morogja: "Viszonlátásra."

Szólj hozzá!

Címkék: reklám jelen solymár iparos reklámügynökség médiaügynökség

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr191297513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása