HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

A rossz pincér

2009.04.13. 20:27 _romanista

Tipikus agglomerációs vendéglő: valahol a középrossz és a középjó között - a két kategória között sokkal kisebb a távolság, mint mondjuk a középjó és a jó között. Erőszakos, mindenféle empátia nélküli pincér érkezik: a "mit ajánlana" kérdésre lényegében gépiesen felolvassa az étlapot, inkább magának mondja, mintsem nekünk, ránk sem néz; alig várja, hogy mondandója végére érjen és hogy rögzíthesse a rendelést. A főétel választása után parancsszóként pattan ki szájából a kérdés: "Saláta?" Félünk ellentmondani, tudjuk, hogy itt rendelni kell valamit - akár illik az ételhez, akár nem -, azonban kicsit hezitálunk még, addig idegesen dobol a lábával.

A kihallgatás után hamar megérkeznek az italok, egy korsó sör a melegben egy pillanat alatt lecsúszik. A sör kellemesen átjár, már nem félek tőle, kivácsian várom, hogy mikor veszi észre, hogy üres a korsó. A kezdeti agilitásnak azonban nyoma sincs, pedig most hálás lennék az enyhe erőszakért.

Végül megunom a várakozást és rendelek.

Szólj hozzá!

Címkék: jelen pincér

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr611063021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása