HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Egy jólismert mozdulat és egy jólismert mondat

2009.09.20. 21:41 _romanista

Ma vendégségben voltunk: amolyan gyerekzsúr, a legidősebb két és fél, a legkisebb fél éves. A kezdeti izgalmak után aztán minden a helyére került: az apukák meccset néztek, az anyukák beszélgettek. A házigazda gyereke - nemsokára egy éves - a tévé előtt, tehát egészen közel az apjához valami mutatványba kezdett, befejezni azonban nem tudta: ingatagon állt az építőkockáin, a kezével meg egy bútor szélébe kapaszkodott, egészen homorú, labilis testtartás, lassan, de biztosan szétcsúszó lábak, másodpercek választották el csupán egy nagy eséstől.

Az anyja - aki egyébként lényegesebben messzebb volt, mint az apja - persze azonnal észrevette, és megkérte az apját, hogy segítsen neki, mielőtt elesik. Az apa lassan, nagyot sóhajtva kezdett el feltápászkodni a fotelből, talán egy káromkodást is elmormolt magában, az anya persze előbb odaért. A férjére nézett, egyetlen mondatot mondott csupán, de abban minden benne volt: elfojtott agresszió, szemrehányás, pengeszáj, szemszikrázás: "Maradj csak, nézd a meccset nyugodtan..."

Szólj hozzá!

Címkék: jelen

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr191395623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása