HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Takarítás

2009.04.14. 06:20 _romanista

Egyik szombaton nyitás előtt fél órával érkezünk meg a gyerekemmel a vendéglőbe, ahol szombatonként ebédelni szoktunk. A helyet egy nagybácsi és az unokahúga viszi, most még csak az unokahúg dolgozik: az előző estéről maradt rendetlenséget számolja fel. Mint visszatérő vendégek maradhatunk, bent várjuk a nyitást.

Az unokahúg igazi asszonyi dinamizmussal dolgozik: ellentmondást nem tűrően tolja vissza helyükre az asztalokat és a székeket, az újra a helyükön álló bútorok aztán új fényt kapnak a tisztítószertől és a gyors, határozott mozdulatoktól, a végén természetesen a padló is megtisztul.

Ezekben a mozdulatokban több generáció rendszeretete van benne - "a svábok dolgosak és rendszeretők": értelmet nyer a közhely, az ilyen szorgos mozdulatok - a solymári lét alapsejtjei - tartják rendben a települést, ezektől tiszták az utcák és a játszótér, ezektől gondozottak a kertek.

Szólj hozzá!

Címkék: sváb jelen solymár

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr701063603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása