HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Májusfa

2009.05.03. 13:11 _romanista

Májusfa állítás Solymáron: helyi vállalkozók - pénteki kocsmatársaink - sütik a kolbászt és csapolják a sört, egy zenekar sramlit játszik, gyerek népviseletben táncolnak - először a kicsik, utána a nagyobbak. Pontosan ilyennek képzeltük el korábban az egészet, semmi rendkívüli nem történik, minden rendezetten folyik a maga medrében.

A jelenlévők között többségben az őslakosok: láthatóan élvezik az ünnepet, kiteljesednek egymás társaságában.

Tizenegy körül a trombitás kiválik a zenekarból: az Il silenzio hangjaira lassan mindenki felkerekedik és elindul haza.

Másnap reggel a főtéren sétálunk, pedáns rend: még éjszaka szétszerelték a sörcsapokat, a sátrat, sehol semmi szemét, csak a felállított májusfa emlékeztet a tegnap esti mulatságra.

Szólj hozzá!

Címkék: sváb jelen solymár

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr631100226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása