HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Szurkoló taxisok

2009.05.04. 20:59 _romanista

Szurkoló taxissal az út a legnagyobb dugóban is csak egy pillanat, az idő valósággal röpül, az ember egészen bánja, mikor ki kell szállni az út végén, titokban arra gondol: milyen jó lenne kerülni egyet egy kukásautó miatt, hiszen annyi minden fontosat meg kéne még beszélni.

Egyszer Dublinban beszélgettem végig egy harminc perces utat Gerrarddal, a Liverpool szurkoló sofőrrel: az autó leglehetetlenebb helyén is apró Pool relikviák voltak.  A magyarokat arrafelé egyébként különösen kedvelik, közhelyszerűen Puszkásszal indul a beszélgetés, érintjük a 2005-es Bajnokok Ligája döntőt, a Guinness-t - Gerrard legalább annyira szerette, mint a focit -, egyedül a legellenszenvesebb csapatban nem értünk egyet: neki a Manchester United, nekem az Arsenal, ennek ellenére az elváláskor hosszan szorongatjuk egymás kezét.

Mai élmény egy visszatérő sofőrrel: kölcsönösen felismerjük egymást, az autóban rögtön kiszúrom a Roma kulcstartót. A hétvégi forduló és a Roma gyenge szereplése azonnal témát ad: menjen-e az edző vagy maradjon? - mindketten szeretjük, de teljes az egyetértés: a klub és az edző kapcsolatában besült valami, fájó szívvel, de mennie kell. Élményt cserélünk külföldi meccsekről, sálakról, mezekről - csupa fontos dologról.

Fizetésnél a fuvardíj felett alig találok valami aprót borravalónak: "Hagyja csak, ez így tökéletes..." - veszi el az éppen csak felkerekített összeget. A futball tényleg az egyik legnagyszerűbb dolog a világon.

Szólj hozzá!

Címkék: foci taxi dublin múlt as roma angol foci fc liverpool olasz foci jelen szurkoló

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr601102996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása