HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Kalábriában R.-rel - kalábriai emlékek 1.

2009.05.05. 21:17 _romanista

Egy hónapos nyelviskola egyetem alatt Kalábriában jó tíz évvel ezelőtt. Az iskola magyar képviselője összeköt leendő diáktársammal, R.-rel, akivel találkozót beszélek meg, hogy az utazás részleteit egyeztessük. Remek előjel az utazáshoz és az együtt töltendő egy hónaphoz: egy órát várok R.-re a Nyugati téren.

Az utazás nem különösebben kalandos, viszont nagyon hosszú: Budapest - Velence, majd Velence - Reggio Calabria, 30 óra vonatút után érkezünk meg.

R.-rel kerülök egy szobába, szállásunk a város egyetlen McDonald's étterme mellett található, fontos tájékozódási és igazodási pont. Pár nap múlva rájövünk a helyes kiejtés fontosságára: a buszvezetők értetlenül néznek, ha a mekdonelc-et keressük, szigorúan mákkdónáld-ot kell mondani. 

Minden kezdeti nehézség  ellenére egészen harmonikusan élünk R.-rel: félig görög, félig székely, ideális lakótárs: keveset beszél és mindig hajlandó aludni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: olaszország múlt kalábria

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr451105031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása