HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Életöröm

2009.05.11. 22:15 _romanista

Egy üveg nagyon jó minőségű bort kell eljuttatnom egy orvosnak egy szívességet viszonzandó. Nem is orvos már: ő maga a rendszerek feletti hatalom.

Nem megbeszélés szerint érkezem, a titkárnő leültet: "A professzor úr a műtőben van, de mindjárt jön, kint tessék várni..." Félóra után újra próbálkozom: "Komplikáció lépett fel, már itt kéne lennie..." - nincs mit tenni, türelemmel várok. Egyszer csak megérkezik a professzor, komplikációnak nyoma sincs: vidáman lépked, szemmel láthatóan jól érzi magát a bőrében; valójában egy földesúr: az ő birtoka itt minden, neki virágoznak a fák tavasszal a kórház előtt, őt dicséri a kórház összes szeglete. Mindezek ellenére nem ellenszenves, kedvesen az irodájába invitál.

Kissé zavarban vagyok, amikor átadom a bort, örül neki, pár udvarias érdeklődő kérdés még a részéről: "Sportol? ... Ugyan! - legyint a válaszra -, a gyógytorna nem sport, tessék valami rendeset sportolni..." Végül kezet nyújt, útnak enged: "Élvezze az életet: ha van felesége, azért, ha nincs, akkor meg azért."

Szólj hozzá!

Címkék: orvos múlt

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr421116027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása