HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

H. doktornő

2009.05.12. 07:18 _romanista

...és végül H. doktornő, a Damjanich utca egyik háziorvosa. Környék és ember aligha tudna egymásnak jobban megfelelni, mint ők. A rendelő az egyik merőleges utcában, igazi hetedik kerületi plebejus, de tiszta helyiség: a váróban jellegzetes erzsébetvárosi, kissé kopottas nyugdíjasok. H. doktornő mindig  ugyanúgy van felöltözve: viseletes pulóver, kord nadrág; előtte üveg kávéspohár, a polcon Helikon cigaretta. Állandó zsörtölődés É.-vel, az asszisztenssel: H. doktornő kedves és türelmes, É. ellenben olykor ingerült és türelmetlen.

Egyszer szóba elegyedek egy pácienssel a váróban: "A H. doktornő nagyon jó orvos, mi már Dunakeszin lakunk, de visszajárunk hozzá, a lányomnál is ő találta meg a rendellenességet..." H. doktornő egyébként igen konzervatív, mélyen hisz az antibiotikumban. "Otthon fekszik, teázik és szedi háromszor az antibiotikumot..."

"Doktornő, nagyon köszönöm, csókolom" - köszönök el megkönnyebbülten: csak egy sima megfázás, semmilyen további vizsgálat nem szükséges. "Viszontlátásra" - mondja lassan, kissé tagoltan, miközben íróasztala mögül felnéz, hosszan bólogat, nagy szemüvege mögött megértően mosolyognak a szemei.

Szólj hozzá!

Címkék: orvos múlt 7. kerület damjanich utca

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr611116427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása