HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Játszótér

2009.05.12. 21:10 _romanista

A legkedvesebb játszótér Solymáron, a Templom téren. Ismerős szülők és ismerős gyerekek: egy nagy zenekar vagyunk, együtt próbáljuk értelmezni a partitúrát, együtt gyakoroljuk a nagy szimfóniát - olykor esetlenül és küszködve próbáljuk újra a nehezebb részeket, de néha azért már összeérnek a harmóniák. Készülünk a nagy előadásra, hónapok óta figyeljük egymást és a gyerekeket; svábok és nem svábok: tapintatosan osztjuk ki a hangszereket, a gyerekekért mindent meg kell tenni.

Alkalmanként csatlakozik a próbához egy visszatérő társaság is, sem a gyerekeknél, sem a szülőknél nincsen partitúra, de még egy kottafüzet sem: nyers és vad hegedű-szólamokkal másznak a csúszdára és csúsznak le onnan a gyerekeik - valósággal a mélybe vetik magukat. Szétfeszítik őket a korlátok: nem számít, ha mindenki éppen egy adaggio tételt gyakorol, akkor is fel kell mászniuk a színpadra, égjenek és szakadjanak a húrok.

Sem mi szülők, sem a gyerekek nem bírják a vad, kiszámíthatatlan tempót és a barbár hangszerelést: ösztönösen visszavonulót fújunk, becsomagoljuk a hangszereket és átadjuk a próbatermet.

Szólj hozzá!

Címkék: játszótér sváb jelen solymár

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr401118010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása