HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

F., a munkásember 2.

2009.05.17. 20:23 _romanista

Honnan jutott eszembe F.? A jövő héten nagyanyám fürdőszobáját fogja felújítani. Most szombaton elkísér minket az anyagbeszerző körútra - kérés esetén ez is a csomag része lehet -, szakmai tanácsot ad, véleményez: egészen speciális összefüggésekben látja a fürdőszobát.

Az egyik barkácsáruházban zuhanykabinokat nézünk, F. megszólítja az eladót, segítséget kér. Már a válasz első szavaiban látszik, itt nem csupán két hasonló karakter, itt két rokonlélek találkozik. Mint Steimann és a tanár: egészen más szférában járnak, számunkra ismeretlen félszavak, műszaki megoldások, elismerő fejbólintás itt és ott.

Ha a kérdést én teszem fel: már a kérdésfeltevés pillanatában vesztett ügyem van. Jön a fölényes, kicsit kioktató válasz, ha visszakérdezek, véglegesen elárulom járatlanságomat: tovább szorítom nyakam körül a hurkot. Bólogatni meg semmi értelme, a gesztusok úgyis mindent elárulnak.

F. óriási terheket vesz le a vállamról, igazi stratégiai pont a rendszerben.

Szólj hozzá!

Címkék: munkás jelen

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr511127355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása