HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Folt az ingeken

2009.05.17. 20:34 _romanista

Különös érzelmi viszonyban vagyok az ingeimmel: mindet ugyanabban a boltban vásárolom, ugyanolyan vállfákra teszem őket. Az egyik legnagyobb boldogság, mikor vasalás után egyenként beakasztgatom őket a szekrénybe.

Az elmúlt hetekben vittem valakinek ajándékba citromfű levél teát, a filtereket a mellzsebbe tettem, az egyik ott maradt és az áztatásnál - az ingeimet ugyanis mosás előtt mindig áztatom - megfogta a szóban forgó inget és a mellette levőket. Két mosás se segített, nagy barnás foltok éktelenkednek a kék anyagon.

Egyetlen reményem maradt: R., aki az ingeket vasalja. Mint a fogfájós beteg az orvost, aggodalommal és reménykedéssel hívom vasárnap R.-t: "Mikor tetszik dolgozni legközelebb?" kérdezem és gyorsan elmondom, hogy mi történt. "Holnap délután tessék bejönni" - mondja R. a jó orvosok szenvtelenségével.

Neki futok még egyszer: már a foltok színéről és nagyságukról beszélek: "Ugye tud segíteni"? R. speciális vegyszert ígér, továbbra is higgadt.

Milyen jó, hogy legalább ő meg tudja őrizni a hidegvérét ebben a drámai helyzetben!

Szólj hozzá!

Címkék: vasalás jelen tisztítás

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr951127383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása