HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Lélekgyógyásznál

2009.05.17. 21:45 _romanista

Életemben először lélekgyógyásznál. Jó nevű orvos, nagy reményekkel és elvárásokkal megyek hozzá: kifinomult, szellemes és választékos társalgóra számítok. Ehhez képest az egész látogatás csalódások sorozata. 

Bemutatkozom, elmondom, hogy ki ajánlotta, türelmetlen sóhaj a válasz: "Mondja!" - sürget az orvos fásultan, a tárgyra kell térni, az ajánló személye nem érdekli, noha állítólag jó ismerőse. Igyekszem rövidre és célirányosra fogni mondanivalómat, unottan hallgat és bólogat, a vége előtt félbe szakít: "Nézze, ez teljesen normális, ami magával történik..." - a válasz alatt alkalmam van megfigyelni: cinikus, kiégett arc, üveges szemekkel, előtte megfáradt kávé - nyilván nem az első aznap; az egész jelenség alapján jelentős mennyiségű cigaretta és alkohol sem lepne meg.

"Gyógyszert írjak?" - először költözik némi élet az arcába, először kap dinamizmust beszélgetésünk. "Nem igazán szeretném, beszélgetni nem lehet?" - kérdezem egészen szárnyaszegetten. "Végül is, azt is lehet..." - újra a korábbi arc, újra a korábbi, fény nélküli, fakó mederben beszélgetésünk.

Ebben maradunk, az egyetlen pozitívum az egészben: nem enged fizetni a végén.

4 komment

Címkék: stressz orvos pszichológus múlt pszichiáter

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr671127560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juhaszbalazs 2009.05.18. 11:12:44

Kemény.
Legközelebb próbáld meg egy lélkésszel...
Mondjuk, ha ott leng majd körül a likőr-aroma, az végképp kiábrándíthat.

_romanista 2009.05.18. 11:39:49

@bb12: ennél kiábrándítóbbat nehezen tudok elképzelni...

juhaszbalazs 2009.05.18. 11:48:49

@romanista: Azért szerintem akadnak normális pszichológusok is, neked sajnos sikerült mellényúlnod.
Szusszanj egyet, és próbálj meg agy másikat; nekem van olyan ismerősöm, akinek segített.
Szép napot!

_romanista 2009.05.18. 13:24:07

@bb12: ez, mint a tagekből is látszik, egy múltbéli esemény. már nem is aktuális, de a helyzet - azt gondolom - nagyon jellemző.
de azért köszönöm.
süti beállítások módosítása