HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Játszóház

2009.06.08. 22:28 _romanista

Hétvégén játszóházban voltunk a gyerekemmel. Egészen megirigyeltem a gyerekeket: négy szint átjárókkal, alagutakkal, összekötő csúszdákkal, csupa zeg-zug minden.

És hogy milyen kegyes a sors: egy remek játékot ad nekem is rögtön a játszóház után. Várjuk a liftet a bevásárlóközpontban, megérkezik egy másik család, az apukán Inter mez, rajtam AS Roma melegítő.

Szerencsére jó sokat kell várni, alaposan szemügyre tudom venni a mezt: az Inter 100 éves születésnapjára kiadott ünnepi viselet. A lift továbbra sincsen sehol: gondolatban már a Stadio Olimpico folyosóján vagyunk: apró, ideges bemelegítő mozdulatok a Roma - Inter derby előtt, közben megérkezik a felvonó, beszállunk: már a kamerák is figyelnek minket, ahogyan együtt megyünk ki a pályára. Meg kéne szólítani, be kéne avatni a játékba - gondolom magamban; földszint, mindjárt elválunk, gyorsan a melegítőn lévő Roma címerre mutatok, de azért elismerő pillantás az ő mezére is. Együtt nevetünk egy pillanatra, kilépünk, ők sietnek, én lassan sétálok, az emeletek helyett karéjokat látok, szinte hallom a hangorkánt, görögtüzek és koreográfiák a két kanyarban.

Egyszer mesélt valaki egy orvosról, aki megtanult két vizsgálat között ülve aludni a székében, elég volt neki csupán néhány perc. Ez az egész játék sem tartott tovább, mint két perc, mégis olyan volt, mint egy gyereknek két óra tömény játszóház...

Szólj hozzá!

Címkék: foci as roma olasz foci jelen szurkoló internazionale

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr551172635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása