HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

J., a masszőr

2009.06.14. 20:25 _romanista

"Ha egészen kétségbeesetten és tanácstalanul álltok, meneküljetek Beethoven IX. szimfóniájá-ba és egyszerre meg fogjátok érteni a gyötrelmes jelent és megtaláljátok a zűrzavarból, kínból és pusztulásból kivezető egyenes utat." (P.V.)

J., aki egyébként az egyik legkiválóbb ember, akit ismerek, minden héten fél óra alatt beethoven-i magasságokba emel. Nem csak maga a masszázs, de a gyógymód másik része is: nincsen semmilyen korlátozás a témaválasztást illetően. Bármiről, bármilyen formában és bármennyit lehet nála beszélni. (A nagy szabadságot horizontálisan persze soha nem használom ki, csak vertikálisan: beszélgetéseink nagy része egy témát jár körbe, azt viszont igen alaposan)

Egyszer apám munkahelyén a lakatos, D. úr így mesélt a feleségéről: "az asszonkámat még a falunkban ismertem meg, nagyon megtanult a szám íze szerint főzni..." Mindig ez jut eszembe, amikor olykor megcsalom J.-t és megpróbálkozom mással. Minden másnál töltött alkalom maga a nagy felismerés: lehet, hogy másnak jobb a keze, lehet, hogy más jobban ért mondjuk a gerinchez, de a csomag finomra hangolását még senki nem találta el ilyen pontosan.

Szólj hozzá!

Címkék: jelen masszőr masszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr361184925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása