HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Vásárlás

2009.08.01. 18:53 _romanista

Nemrégiben láttam valakit testközelből vásárolni egy közértben. Hétköznap este történt, hét óra fele. Egy időben érkezünk a kicsi bolt előtti kicsi parkolóba, majd szinte együtt lépünk az üzletbe. Mindketten egy irányba, a sörös hűtő felé indulunk, alig három méter a bejárattól, mégis, valóságos versenyfutás kezdődik. Fáradt nap után vagyok, láthatóan versenytársam is, de a célegyenesben még utoljára megfeszülnek az izmok, elfojtott idegesség minden lépésben, minden mozdulatban. Döntetlennel zárul a versenyfutás, célfotó tudna csak dönteni, feszült és ideges arccal veszi tudomásul az eredményt: nagyon nyúlna már a sörért, de az udvariasság nem engedi.

Talán egy másodpercet sem állunk így a hűtő előtt, ő az idősebb: "Tessék parancsolni" - mondom neki, látható megkönnyebbülés fut végig az arcán. Gyakorlott mozdulatok: egy üveg búzasör, még egy - "Úristen, csak egyet hagyjon ott" - gondolom magamban, óriási megkönnyebbülés most itt, amikor egy polccal lejjebb nyúl: egy doboz Löwenbräu, még egy, meg még egy. Két üveg búzasör, három doboz Löwenbräu a kosárban, nyugodtan engedi át a hűtőt.

Hál' Istennek marad még bőven búzasör, jó hidegek is, egyet veszek, irány a kassza. Alkalmi ismerősöm éppen előttem fizet, még egy csomag valamilyen szürke cigarettát kér. A sör és a cigaretta választásnál semmi hezitálás, sehol egy tétova mozdulat, évek, évtizedek rutinja: a szokásos esti adag.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás sör cigaretta közért jelen

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr61281836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása