HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Az öreg rocker

2009.08.02. 16:37 _romanista

Elmentünk múltkor a gyerekemmel a Millenáris egyik játszóterére. A játszótér mögött nyilvános WC, előtte egy széken egy idősebb ember ül: ő szedi a pénzt. Távozásunkkor éppen jön vissza  valahonnan, kezében egy kazettával. Semleges beszélgetésnek indul, nem is tudom, hogy miért kérdezem meg: "Mit tetszik hallgatni?" "A Vörös Pistitől pár szám..." - mondja ő. "Tetszik szeretni a Prognózist?" "Ismeri?" - csillan fel a szeme. "Nem igazán, pár számot csak, nekem inkább a Korál és a P-Mobil..." - beszélgetésünk innentől veszíti el semleges mivoltát: boldogan beszél ő akár a Korálról és a P-Mobilról is, ismeri a zenészeket is, mindenkiről tudja, hogy éppen hol és kikkel játszik, mint kiderül, technikusként is dolgozik egy zenekar mellett.

A beszélgetés alatt alkalmam nyílik megfigyelni: hiányos fogsor, a nikotintól megsárgult szakáll, mintha a Lord együttes Vándor dala kelt volna életre.

Biztos, hogy hosszan el tudnánk még beszélgetni, de menni kell, búcsúzáskor már egészen közel érzem magamhoz. "Ön az idősebb, én nem nyújthatok kezet, de kérem, hogy fogjunk kezet" - mondom neki, mire ő boldogan nyújta karját, kölcsönösen bemutatkozunk: így ér véget a nagy találkozás. 

Szólj hozzá!

Címkék: jelen prognózis korál lord p mobil magyar rock zene

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr31283377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása