HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Kajla

2009.08.13. 21:29 _romanista

Közepesen fárasztó nap után a gyerekem a játszótérre akar menni. Nem is baj, kifejezetten jól esik a séta, a kereszteződésnél azonban nem az otthon áhított játszótér, hanem a helyi söröző felé indul: azonnal krumplit kíván enni.

Mi az egyik asztalnál, törzsvendégek a törzsasztalnál, köztük J.: elvált, egyedül él, hűséges társa Kajla, az öreg és elhízott erdélyi kopó. Kajla az ilyen alkalmakkor akár órákig fekszik a földön, türelemmel várakozik és élvezi a törődést: a vendégek falatokkal tömik, J., a gazda kötelességszerűen tiltakozik, de minden ellenkező szava valójában elnéző beleegyezés. Gazdájához hasonlóan egyébként Kajla is törzsvendég: az egyik asztal alatt saját tálkája van.

Mi még az asztalnál, gyerekem a krumplival birkózik, J. közben indulni készülődik: "Dagadt, gyere" - szól Kajlához. A  kutya lassan mellé rendeződik, köszönnek, irány az ajtó. "Sziasztok" - szól utánuk I., a pultos: Kajla valóban törzsvendég.

Szólj hozzá!

Címkék: kutya jelen solymár

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr21307941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása