HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Biciklipumpa

2009.08.16. 22:43 _romanista

A hétvégén elővettem újra a biciklimet. A gumik teljesen leengedtek a nyáron, és mivel nincsen itthon pumpám, valamit ki kellett találnom. A közeli benzinkutakhoz picit lapos gumikkal el lehetne gurulni, de ez most teljesen reménytelen, eltolni meg azért messze vannak.

Ekkor jön a mentőötlet: úgyis megyek délelőtt H. úrhoz valami apróságért, nem is lakik túl messze, oda kényelmesen el tudom tolni. H. úrnak, meg mint rendes iparos embernek biztosan lesz egy pumpája.

H. úrnak természetesen van pumpája, készséggel ide is adja, sőt, mindkét keréknél ő csavarja rá a szelepre: az ő kertjében vagyunk, az ő műhelye előtt, itt szerelő vagy javító munkát, akár csak a legkisebbet, kizárólag ő végezhet. A pumpálást aztán rám hagyja, közben megkeresi, amiért jöttem.

Múlt hétvégi találkozásunkhoz hasonlóan most is szűkszavú és tárgyszerű: "H. úr, nagyon nagyot segített rajtam, nagyon köszönöm" - a válasz csak egy szigorú fejbiccentés. Elváláskor aztán a kőszív meglágyul: "Nyugodtan jöhet bármikor pumpálni..." Az invitálás mögött öntudatos iparos büszkeség: több ezer ember között mégis csak hozzá fordultam e nehéz és szorult helyzetben.

Szólj hozzá!

Címkék: jelen solymár iparos

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr321313894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása