HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

K. és a Loki

2009.09.01. 21:43 _romanista

Van egy kolléganőm, K. Az utóbbi pár napban K.-nak a munkája miatt alaposabban meg kellett ismerkednie az idei Bajnokok Ligájával: játéknapok, menetrend, csapatok, tévéközvetítés.

Ami feltűnt, K. következetesen Lokit mond minden alkalommal, ha munka ügyben erről beszél vagy egyeztet. Sohasem Debrecen, szigorúan mindig csak Loki. A becézés miatt arra gondoltam, hogy a Loki - maradjunk akkor ennél a megnevezésnél - K.-t is megérintette valamennyire. Már fogalmazódott is bennem a következő bejegyzés, rövid és tényszerű lesz: lám, a futball mikre képes.

Ma aztán különös dolog történt. K. felém fordult és megkérdezte: tudom-e, hogy nem minden meccset a tv2 fog közvetíteni. Halványan arra gondoltam, picit talán reménykedtem, hogy K. puffogni akar: nem lát majd minden meccset, és ez felháborítja; lehet akkor, hogy itt egy sima rokonszenvnél sokkal többről van szó; nem tényszerű, hanem egyenesen patetikus, szívet szaggató, nemzetegyesítő lesz az a bejegyzés. Valahogy így: "...a debreceni fiúk hős menetelése, a szív, a lélek és a fizikum nagyszerű diadala, a lelkes és sportszerű debreceni közönség még egy, a labdarúgást eddig csak David Beckham-mel azonosító kolléganőmnél is heves rajongást és erős érzelmi kötődést váltott ki..."

Ezt azért illik ellenőrizni, mielőtt leírom, így K. kérdése után én fordultam hozzá kérdően: "Úgy látom, hogy azért ez az egész Téged is megérintett..." K. válasza aztán maga volt a megsemmisítő vereség: csak a munka miatt érdekli - ha egyáltalán ezt a szót lehet itt használni -, azért Loki, mert ez a neve, és a meccseket sem fogja nézni.

A kivont karddal, Dúr hangnemben komponált napfényes bejegyzés helyett így most csak egy szomorú, moll-ban megírt mondatot pötyöghetek le egy elhangolódott zongorán: ezt alaposan benéztem.

Szólj hozzá!

Címkék: foci debrecen bajnokok ligája dvsc loki jelen

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr1001354040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása