HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Keresztnevek

2009.09.09. 23:03 _romanista

A gyerekem - két és fél éves - kitalálta egyszer, hogy ő Pami. Ha szigorú, vagy ha akaratos és nagyon szeretne valamit, akkor Pama: a vidám "i" betű helyett a vaskos "a"-val ad nyomatékot az egyébként néha igencsak erős akaratának. Becenevei egyébként egyáltalán nem hasonlítanak a keresztnevére.

Ezen a héten volt először bölcsödében, a sima és zökkenőmentes beilleszkedéshez mindent össze kellett írni róla. Ez meg is történt, akkurátus kis iromány, valóságos mű született - meg kell jegyezni, hogy ez az anyukája érdeme: napirend, evési és ivási szokások, a füzet elejére meg annak rendje és módja szerint felkerült a neve, és természetesen a becenév is, hiszen ő mégiscsak Pami.

Ezek az információk aztán nagyon elkerülték valaki figyelmét; ez a bizonyos valaki ma fennhangon pamelázta a gyereket. Mielőtt azonban az öntudatos szülők felháborodásával neki esnénk, játszótéri tapasztalatok alapján azonnal meg kell védenem. A becenév és a mai magyar keresztnévadási szokások alapján teljesen logikus döntést hozott.

Szólj hozzá!

Címkék: jelen bölcsöde

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr71372131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása