HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Közösségek 1.

2009.09.13. 15:23 _romanista

Ma reggel elmentünk biciklizni a Pilisbe. Egészen korán indulunk: az utak üresek, remekül lehet közlekedni. Az egyik kereszteződésnél egy autó várakozik, ők is biciklizni mennek. Nekünk van előnyünk, mégis lassítunk kicsit, hadd lássuk, hogy kik ők.

Ha az erdőben vagy egy bicikliúton találkozunk, csak egy gyors köszönés a biciklisták és a kirándulók etikettje szerint, és már megy is mindenki a maga útjára. Ebben a helyzetben - az autós forgalomban - viszont sokkal mélyebben éljük meg a sorsközösséget, érdekes egyébként, hogy erre pont a gyér forgalom ad lehetőséget. 

Lassításunkat ők egy mosollyal viszonozzák, a mosoly teljesen indokolt, hiszen vasárnap kora reggel milyen más okból is lehetne ébren lenni, ráadásul egy irányba megyünk, és talán pont ugyanazt az utat fogjuk majd megtenni.

Szólj hozzá!

Címkék: jelen

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr491379116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása