HTML

Hétköznapi emberek

"Soha nem érdekelt igazán egy város, sem egy táj - a valóságban mindig csak az emberek érdekeltek. Firenze értelme számomra nem az Uffizi, nem is a Boboli-kert, hanem egy angol nő, vagy a Via Tornabuonit környező szűk utcák egyikében egy toscanai suszter."

Linkblog

Séták a főtérre

2009.09.20. 16:11 _romanista

Az előző bejegyzésről eszembe jutott valaki, akit bár nagyon sűrűn láttam, de igazán csak látásból ismertem. Az elmúlt télen szombat és vasárnap délelőttönként rendszerint elsétáltunk a gyerekemmel a főtérre. Szinte minden ilyen séta alkalmával találkoztunk egy öregemberrel, aki szintén oda tartott, de míg mi a játszótérre mentünk, ő a kocsmába.

Úticélja ellenére mindig nagyon szépen volt öltözve, tiszta volt és jólápolt. A tízperces út megtétele nekünk negyven-ötven percbe tellett, neki ennél is többe. Gerincfájdalmai miatt két bottal is csak nagyon nehezen járt, alig vonszolta már magát. Olykor hosszú percekre meg kellett állnia, ilyenkor mélyen lélegzett, erőt gyűjtött a táv további megtételéhez.

Az utat minden nehézség ellenére valószínűleg nemcsak hétvégén, hanem a hét minden napján megtette. Nemrég aztán hallottam valakitől, hogy meghalt; közhelyszerű leírni, de nyilván ezek a séták és a napi fröccsök tartották a végén életben.

Szólj hozzá!

Címkék: alkohol múlt

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapiemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr871394787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása